Spinattærte

 

Her til aften lavede jeg spinattærte med feta og pinjekerner. Synes også I skal have glæde af opskriften, så her kommer den:

Tærtedej:
100 g hvedemel
100 g havregryn eller andet grovere mel
50 g olie eller smør
50 g a38 eller lignede
½-1 tsk salt
vand hvis nødvendigt, til konsistensen er korrekt

Fyld:
400 g frossen helbladet spinat (som optøes inden brug)

4 æg
250 g hytteost
150 g feta
25 g pinjekerner
salt og peber

De to slags mel æltes med olie, salt og a38. Dejen skal hvile en halv time inden den rulles ud (jeg var både sulten og utålmodig så den fik kun 15 min, men den ville nok have været nemmere at rulle ud, hvis den havde hvilet længere). Når dejen er rullet ud og lagt i formen forbages den i 25-30 min ved 200 grader (igen – utålmodighed så den fik kun 15 min).
Imens dejen forbages blandes æg og hytteost. Spinaten knuges fri for vædde og tilsættes. 100 g feta tilsættes også og der krydres med salt og peber. Når dejen har forbagt hældes fyldet i, og til slut drysses det sidste feta og pinjekerner på toppen. Tærten bages herefter i 20 min ca ved 190 grader (indtil æggemassen har sat sig)

/Velbekomme

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *