Porre-citronsuppe

Her til aften spiste jeg citron-porresuppe. En rest fra i fredags hvor vi havde gæster. Vil sige at suppen er meget mere farvefuld, når den er frisklavet – den ser lidt tam ud på billedet.

Opskrift:

350 g løg
2 fed hvidløg
4-5 laurbærblade
50 g citronskal hakket fint (det svarer til 2 citroner ca.)
500 g rensede porrer i skiver
2 l kogende vand (jeg plejer at tilsætte bouillon)
½ tsk. stødt chili
salt og peber

Hak løg og skær hvidløg i tynde skiver. Varm en gryde op med lidt olie. Tilsæt løg, hvidløg, laurbærblade, citronskal og chili. Krydr med salt og peber, og sauter uden ingredienserne tager farve. Hæld kogende vand på (evt. tilsæt bouillon) og tilsæt porrer og kog indtil de er møre.

Man kan eventuelt også tilsætte kylling.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *