Store Oluf og Oda

Der har været et par familieforøgelser i vennekredsen, hvilket gav mig en perfekt undskyldning for at hækle et par af Little Happy Crochets flodheste (eller rettere flodhopper). Opskriften kan købes på hendes hjemmeside. De er simpelthen så søde. Elsker særligt den brede mås med den lille flettede hale, det er så kært.

Store Oluf er hæklet med nål 4,5 mm i Drops Paris. Hvis han retter ørerne godt ud, måler han 40 cm. Øjnene er 8 mm og trekantede (de kan også bruges som bamsesnuder). Jeg synes, de giver ham et lidt sørgmodigt blik. Den grå farve er nr 23 (lysegrå), og til ørerne og næseborene har jeg brugt nr 27 (fersken). Butterflyen er ikke en del af opskriften, men Oluf manglende noget. Butterflyen er hæklet med Drops Safran farve 04 (grøn) i dobbeltgarn. Jeg samlede først Oluf og så hæklede jeg 24 fm rundt om hans hals i to rækker. Sløjfen er fire rækker fm hæklet rundt og knuden er to rækker fm. Jeg kan ikke huske, hvor mange fastmasker jeg lavede. Butterflyen var lidt et forsøg, men jeg synes, det endte med at blive meget godt.

Oda Flodhoppe er hæklet med nål 3,5 mm i Drops Muskat farve 19 (lysegrå). Ører og næsebor er farve 10 (fersken). Skørt og sløjfe er farve 34 (rosa). Sløjfen er ikke en del af opskriften, men jeg syntes, at der manglede noget.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 tanker om “Store Oluf og Oda”

 1. Hej Vibe
  Jeg så din blog og dine fine flodhopper. Jeg har købt opskriften hos littlehappycrochet.dk og jeg har allerede lavet min første flodhoppe. Men jeg kunne godt tænke mig, at hun skulle have en lille sløjfe på hovedet, som din. Jeg er dog ikke så erfaren ud i hækling (det her er kun mit andet projekt), derfor vil jeg høre, om du kan sende mig “opskriften” på den lille sløjfe og også gerne på butterflyen, da jeg har tanker om også at lave en mand til hende :)

  Hilsen Sara

  1. Hej Sara

   Det er noget tid siden jeg hæklede dem og fik ikke skrevet ned, hvordan jeg præcist gjorde. Jeg har forsøgt frit fra hukommelsen at beskrive det nedenfor. Sig endelig til, hvis der er noget der er uklart – jeg taler ikke korrekt “hæklsk”.

   Jeg mener, jeg lavede den lille sløjfe efter littlehappycrochets opskrift – se her: http://littlehappycrochet.dk/2016/02/14/diy-sloejfe/

   Med hensyn til butterflyen forsøgte jeg mig frem. Butterflyen består af tre dele – halsbånd, sløjfe og knude.
   Halsbånd:
   Jeg samlede først hele flodhoppen. Rundt om halsen hæklede jeg 2 rækker rundt med 24 fm. Det var lidt besværlig at “lukke” ringen efter første omgang ved starten på 2. omgang, da hovedet jo er lidt i vejen. Så har flodhoppen fået halsbånd på.
   Sløjfe:
   Dernæst hæklede jeg 4 nye rækker rundt i ring – kan ikke huske antallet af masker (måske var det 24 eller også 32? – eller noget helt tredje?). På den første runde, vurderede jeg, hvor mange jeg synes der skulle til. Der er jo heldigvis ikke noget der er rigtigt eller forkert :)
   Knude
   Sløjfe-delen (ringen med de fire rækker) foldes på midten, så rækkeskiftet skjules. Rundt om sløjfen hæklede jeg så knude-delen ved at lave 2 rækker rundt (igen – bare det antal masker som gør det passer). Rækkeskiftet skjuler du på det, der bliver til bagsiden af sløjfen.
   Montering:
   Så sættes delene sammen. Sy knuden fast til sløjfen (så den ikke kan rykke sig) og sy hele sløjfen fast til “halsbåndet”. Så er du færdig :)

   Håber du kan bruge det :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *