New York – Tips & tricks #2 – Diverse

I en storby som New York kan det snildt betale sig at lave lidt reseach hjemmefra. På den måde ved man hvor og hvornår det sner. I New York er byen aldrig stille – der sker altid et eller andet, så det er bare med at få planlagt så meget som muligt, så man ikke går glip af noget. Jeg har nedenfor samlet lidt forskelligt at vores oplevelser.

Gratis fornøjelser

Museer:

Flere museer har gratis indgang. Det er en fin mulighed for folk som os, der ikke er synderligt kunstinteresseret, men som gerne vil snuse lidt.

Museum of Modern Art, MoMA har gratis adgang fredage efter kl. 16. Se mere her: www.moma.org

The Bronx Museum of the Arts har gratis adgang alle dage. Se mere her: www.bronxmuseum.org 

Bronx Museum of the Arts

 

Parker:

Flere parker viser i sommerhalvåret film udenfor, som vi kender det fra Zulu Sommerbio. Bryant Park viste sidste år mere klassiske film, mens der blev vist nyere film i DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass). De fleste parker har en hjemmeside, hvor man kan se programmerne og samtidig også kan se aflysninger. Den dag vi havde planlagt at skulle se film i DUMBO, havde det regnet og blæst det meste af dagen. Heldigvis tjekkede vi deres hjemmeside og så at det var aflyst, inden vi tog af sted.

Derudover foregår der mange andre ting i byens parker. For eksempel H. C Andersen historiefortælling i Central Park. Derfor kan jeg kun anbefale at man bruger lidt tid på at finde ud af, hvilke ting der foregår i den periode, man er i byen.

Film i Bryant Park
Historiefortælling i Central Park

Staten Island Ferry:

Hvis man gerne vil tæt på frihedsgudinden, men ikke vil betale for turistrundfart på Hudson River, er Staten Island Ferry et godt alternativ. De orange færger sejler hver halve time det meste af dagen og er ganske gratis. Se mere her: www.siferry.com

Coney Island:

Er man træt af storby og har brug for et time-out, kan man tage til Coney Island. Der er strand og vand og det giver en mulighed for at puste helt ud. Der er selvfølgelig også en masse forlystelser. Det, man bedst kan sammenligne det med, er Bakken herhjemme. Der er subway til døren, så det er ganske nemt at komme derud.

Coney Island

Gåture:

Jeg vil varmt anbefale alle der kommer til New York at gå en tur igennem High Line Park. High Line Park er en nedlagt jernbanestrækning, som ligger løftet over byens gader ved Meatpacking District. Den er to km lang og er bygget op på de gamle jernbanespor mellem nye moderne huse.

Derudover vil jeg også anbefale alle at gå en tur over Brooklyn Bridge, hvor man får et andet perspektiv på byen og Manhattans skyline.

 

High Line Park
Brooklyn Bridge
Diverse andre ting:

Baseball:

Vi brugte en søndageftermiddag på at se baseball på Yankees Stadium, hvilket vel mere eller mindre er indbegrebet af America’s pastime. Ingen af os kendte særlig meget til baseball og vi kendte ikke reglerne, men efter 3 timer havde vi rimelig godt styr på det. Det er fantastisk at opleve stemningen på så stort et stadium, så selv om man ikke er særlig sportinteresseret, synes jeg stadig, man skal overveje at tage ind og se en kamp. Vi havde ikke købt billetter hjemmefra, da vi havde fået at vide, at der til den pågældende kamp ikke ville være problemer med at købe billetter i døren. Det var der heller ikke. For 50$ pr billet endte vi allerøverst oppe, men havde fint udsyn til banen og kunne nemt følge med i spillet. Køb dog billetter på selve stadium og ikke af de mange mange “billetsælgere” som man møder på vejen fra subway til stadium.

Yankees Stadium

Broadway:

En rejse til New York er ikke komplet uden en forestilling på Broadway. Hvis man ikke er særlig kræsen med hvad man kommer til at se og hvor man kommer til at sidde, kan man med fordel købe billetterne i tkts’s boder. Her kan man købe billetter på selve dagen til en række forestillinger til nedsat pris (mellem 20 og 50% rabat). Jeg tror, der var 20-25 forskellige forestillinger at vælge imellem den dag, vi var der. Vi valgte at se Chigaco og det kostede os omkring 75$ pr billet. Stadig ikke billigt, men dog billigere. Vi sad superfint i salen og kunne sagtens se det hele. Vi købte vores billetter i tkts boden på South Street Seaport og efter 20 min med kø havde vi sikret os vores billetter. Det synes jeg ikke var slemt. Kunne forestille mig at køen var en del længere ved boden på Times Square. I kan læse mere om tkts her: www.tkts.com

Circle Line Cruise:

Begge gange jeg har været i New York har jeg været på Circle Line Cruise. Første gang var det en halv tur rundt om sydspidsen på Manhattan og sidste gang var det hele vejen rundt. Konceptet er ligesom kanalrundfart herhjemme. Det er en rar måde at stifte bekendtskab med byen på og få udpeget nogle af de ikoniske skyskabere. Samtidig får man også en introduktion til byens historie.

Circle Line Cruise

Outlet:

Vi havde på forhånd afsat en dag, som vi kunne bruge på Woodbury Outlet. Jeg fik lidt kolde fødder, da jeg fandt ud af at busturen kostede 42$ pr person, men allerede efter første stop i outlettet var transporten betalt hjem i rabat. Sammen med busturen var der også inkluderet et kuponhæfte, som gav yderligere rabat, men det fik vi ikke brugt så meget. Om morgenen i bussen havde vi smilet lidt af dem der tog tomme rullekufferter med, men efter de første par butikker var armene ved at være godt trætte. Vi fik mere eller mindre al vores shoppelyst styret der, så det var meget begrænset, hvad vi købte, da vi kom tilbage til New York.

On top of the world:

Vi var både oppe i Rockefeller Tower og Empire State. Vi var der ved åbningstid begge steder, hvilket gjorde at der næsten ingen kø var. Det var virkelig rart. Ligesom på Circle Line Cruise og Brooklyn Bridge får man et helt andet perspektiv på byen, når man ser den oppe fra. Alle de høje skyskrabere kan godt drukne lidt, når man går rundt på gadeplan, men når man kommer op over de fleste af byens tage, ser den straks anderledes ud.

Udsigt fra Empire State

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 tanker om “New York – Tips & tricks #2 – Diverse”

  1. Hej.

    Tak for et godt indlæg.
    Jeg kunne godt tænke mig at høre om du synes det er tiden og prisen værd at besøge Woodbury Outlet? Er priserne meget billigere end i New Yorks gader?

    På forhånd tak for svar.

    1. Vi synes bestemt, at det var pengene og tiden værd, men vi havde også 14 dage i New York, og dermed rigeligt tid til at hive en dag ud af kalenderen. Vi sammenlignede ikke priserne i forhold til New York, men er sikker på at der er noget at spare, selv om det selvfølgelig ikke er de nyeste ting der er på outlet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *