New York – Tips & tricks #1 – Food

Det er ved at være et år siden, at vi var i New York Jeg har endnu ikke fået delt mine tips og tricks med jer, men det laver jeg om på nu. Sommeren er ved at være over os, og jeg tænker, at der måske er nogen af jer derude, der skal af sted. Vi starter med tips til spisesteder. New York er jo et mad-mekka, så hvis man går sulten i seng, er det vist selvforskyldt. Derudover så betyder kø som regel, at der er noget i den anden ende, der er værd at vente på. Nedenfor har jeg forsøgt at begrænse mig til nogle af de steder, som vi prøvede. Jeg håber I kan bruge mine tips til noget :)

Morgenmad

Morgenmad er et af de måltider, jeg holder allermest af. I New York var der ikke morgenmad på vores hotel, så der var rig mulighed for at afprøve forskellige steder. Dette er blot et lille udvalg af de mange gode steder, vi besøgte.

Johny’s Luncheonette

Et lille sted, der hverken ude- eller indefra, ser ud som noget særligt.  Med fem barstole og et bord klemt ind i hjørnet ved køleskabet sørger de ældre herrer bag disken for kaffe og morgenmad til kunderne som består af et mix af lokale og turister. Vi gik all-in på menukortet og fik både omelet og chocolate-chip pancakes – yummi! Alene for deres chocolate chip pancakes vil jeg opfordre til, at I slår et smut forbi.

www.johnysluncheonette.com/

124 W. 25th Street, NY, NY 10001, Between 6th and 7th Avenues

Johnys Luncheonette

 

The Grey Dog

Lille cafe ved NYC med stort udvalg af morgenmad. Stedet var godt besøgt da vi var der, men de fleste skulle have take away, hvilket gjorde at vi fik et bord med det samme. Jeg fik yoghurt med müsli og bananer samt bær og var rigeligt mæt da vi tog derfra.

www.thegreydog.com/

90 University Place, New York City

The Grey Dog
The Grey Dog

 

Le Pain Quotidien

Le Pain Quotidien ligger flere steder i New York (og faktisk også i Paris og London blandt andet!). Vi var et par gange på den, der ligger ved Bryant Park, da det mere eller mindre var lige rundt om hjørnet i forhold til hotellet. Deres brødkurv med blandet brød og deres yoghurt med müsli og frisk frugt var et hit hos os. De laver også salater og få andre enkle retter, så de kan også godt bruges som frokoststed eller en let aftenmad, evt. to go.

www.lepainquotidien.com/

70 West 40th Street, (between Fifth & Sixth), New York, NY 10018 (med flere)

Le Pain Quotidien

 

The Standard Grill

The Standard Grill ligger i det hippe hipster kvarter Meatpacking District. Vi var uheldige med ekstrem dårlig, snobbet service, da vi var der en aften, men prøvede lykken en gang mere en morgen. Der var vi heldigvis mere heldige. De har stor udendørsservering ud til de brostensbelagte gader. Stedet ligger perfekt til en efterfølgende tur i High Line Park.

www.thestandardgrill.com/

848 Washington Street ved 13th Street, New York City 10014

Roebling tea room

Roebling tea room ligger i Williamsburg og består af et stort pakhuslokale med sarte grønne fliser på væggene. De har massere af sandwich, æg og yoghurt på menuen. Deres big baked pancake kan dog ikke anbefales, den var voldsom stor og badet i smør. Tror mere man skal være indfødt amerikaner for at sætte pris på den, haha.

www.roeblingtearoom.com/

143 Roebling Street Brooklyn, NY 11211

Frokost

Simple

En lille fransk cafe og restaurant beliggende i Williamsburg. De serverer små frokostretter, salater og sandwiches. Dejlig uformelt og hyggelig efter en tur rundt i Williamsburgs gader.

www.simplecafenyc.com/

346 Bedford Avenue, Brooklyn NY 11249

Simple

 

B-Bar & Grill

B-Bar & Grill er en diner, der er indrettet i en tidligere tankstation. De har en stor udendørs servering, der er en lille oase væk fra biler og støj. Der er fint pyntet med kulørte lamper. Vi kastede os over pizza og gik derfra veltilfredse og mætte.

www.bbarandgrill.com/

40 E 4th St, ved Bowery, New York, NY 10003

B-Bar & Grill

 

Five napkin burger

Burgerbar med stort udvalg af gode burgere og en fantastisk lemonade med blåbær og mynte – mums! Vi var i den i Hell’s Kitchen, som er indrettet i et gammelt slagteri – man kan stadig se skinner og kroge i loftet.

www.5napkinburger.com/

630 9th Ave, ved 45th Street, New York , NY 10036 (flere steder)

Five Napkin Burger

 

Aftensmad

Orso

Inden vi skulle på Broadway og se Chigaco, spiste vi på Orso. Orso er en italiensk inspireret restaurant med bløde farver og hyggelig stemning. Servicen var i top og der var intet problem med at nå at få maden inden vi skulle videre til forestilling. Det er et sted jeg varmt vil anbefale og gerne vil besøge igen. Det ligger i et kælderlokale og ser ikke ud af meget udefra. Vi nåede at gå forbi restauranten uden at lægge mærke til det.

www.orsorestaurant.com/

322 W 46th St, New York City, 10036

Mandoo bar

I Korean Town finder man den lille restaurant, der er indrettet med bænke. Man skal selvfølgelig prøve deres mandoos, som er små dybstegte boller. Derudover har de forskellige risretter (bibimbob), der bliver serveret rygende varme. Et lille sted, der er nemt at overse, men som bestemt er et besøg værd. Og så er priserne i den lave ende.

www.mandoobarnyc.com/

2 W 32nd St, Between Broadway & 5th Ave, New York, NY 10001

Spotted pig

Spotted Pig ligger i Greenwich Village. Den forholdsvis lille restaurant har to etager og er hyggeligt indrettet (blandt med en dansk skoleplakat over forskellige fiskearter). Der er massere af planter og ting på væggene. Vi måtte vente lidt for at få et bord, men det var (som det ofte er) ventetiden værd. Deres shoestring fries kan i al fald anbefales.

www.thespottedpig.com

314 W 11th St./Greenwich St.

The Spotted Pig

 

Le Grainne Cafe

Hyggelig lille cafe i Chelsea. Vi spiste både aftensmad og morgenmad der. Begge dele kan anbefales. Den er franskinspireret og har et stort udvalg af forskellige crepes. Dessertmenuen er heller ikke til at stå for. Manden min endte i al fald med at bestille to desserter, da han ikke kunne beslutte sig.

www.legrainnecafe.com/

183 Ninth Avenue New York, NY 10011

Le Grainne Cafe
Andet

Chinatown Ice Cream Factory

I Chinatown finder man den lille isbutik med de mange eksotiske smage. Vi kunne ikke modstå fristelsen og måtte prøve. Jeg fik blandt andet litchi-is. Vi tog isen med til den nærliggende Columbus Park, hvor vi holdt pause og så på livet omkring os. Blandt andet var der godt gang i brætspillene, da vi var der.

www.chinatownicecreamfactory.com/

65 Bayard St New York, NY 10013

Chinatown Ice Cream Factory

 

Alice’s Tea Cup

Vi fik ikke afprøvet Alice’s Tea Cup, da der var længere ventetid end vores sultne maver kunne holde til. Jeg har dog været der tidligere, og jeg synes det er alletiders sted at holde pause med en lille snack og en varm kop the. De ligger flere steder, men jeg har kun været på den på 73rd street.

www.alicesteacup.com

102 West 73rd St. NYC 10023 (blandt andet)

Smorgasburg

Smorgasburg er et madmarked i Brooklyn Bridge Park. Det er hver søndag fra 11 til 18. Her kan man få alt hvad maven og hjertet begærer. Det perfekte sted at spise frokost med udsigt til Brooklyn Bridge og Manhattan.

www.smorgasburg.com/

Brødbod ved Smorgasburg

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 tanker om “New York – Tips & tricks #1 – Food”

    1. Det var virkelig godt og forholdsvist billigt. Jeg vil helt sikkert tage forbi der igen næste gang jeg er i byen :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *