Solsikkeboller

Udover hindbærmuffins serverede jeg også disse solsikkeboller i mandags. Det er ikke en klassisk fødselsdagsbolle, men de smager super godt.

Opskrift: (til ca 24 stk)
50 g smør
6 dl mælk
50 g gær
1 tsk salt
50 g solsikkekerner
750 g hvedemel (noget af det kan evt erstattes af andet me – f.eks. sigtemel)

Smelt smørret og bland det med mælken. Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt til dejen er blank og smidig. Stil til hævning i 45 min et lunt sted. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen godt igennem. Form dejen til boller, brød eller hvilken form der ønskes og lad den efterhæve i 30 min. Bag bollerne i 20 min ved 200 grader. Og hov forresten så penslede jeg med æg og dryssede med solsikkekerner, men det kan man jo gøre som man vil :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *