Hjemmebagte hveder

Så er det St. Bededag i morgen. Derfor får I lige denne opskrift på hveder – indrømmet: Mine fik nok lige lidt for meget.
Kender I de dage hvor hele verden er i mod en? Sådan en dag har jeg i dag, så jeg har det fint med, at aftensmaden består af usundt lyst brød.

Opskrift (ca 20 stk)
550 g hvedemel
2,5 dl vand
75 g blødt smør
1 æg
50 g gær
50 g flormelis
salt og evt. kardemomme.

Gæren røres ud i vandet og flormelis, salt og evt kardemomme tilsættes. De resterende ingredienser blandes i. Dejen æltes til den er blank og smidig. Derefter hæver den i 15-20 min. Dejen formes til 20 boller som sættes tæt på en bageplade. Bollerne efterhæver 45-60 min et lunt sted, dækket af et fugtigt viskestykke. De bages i 15-20 min ved 200 grader.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En tanke om “Hjemmebagte hveder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *