Langtidshævede grovboller

Den sidste uges tid har jeg et par gange bagt variationer af denne opskrift på langtidshævede boller. De er et sundere alternativ til hvederne i torsdags. Håber I alle har en god weekend :)

Opskrift:

5 dl vand
25 g gær
1 tsk salt
1 spsk sukker
1 dl hasselnødder
3 dl rugkerner
6 dl hvedemel

Gæret røres ud i vandet og salt og sukker tilsættes. Derefter røres alt det tørre i og dejen sættes på køl i 6-8 timer evt. natten over, hvis man vil have morgenbrød. De sættes med skeer på en bageplade og bages ved 200 grader i 20 min.

Jeg har også lavet en anden variation, hvor jeg brugte 2,5 dl rugkerner, 2,5 dl rugmel og 5 dl hvedemel, men synes de blev lidt for tunge og kompakte.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *