Rugbrødsbagning

Man kan sige meget om rugbrød, men farven på dejen er ikke den mest attraktive. Tilgengæld er resultatet vildt lækkert.

Rugbrødene blev bagt i går, mens jeg hakkede og snittede aftensmaden. Det er slet ikke så besværligt at bage rugbrød, som man (måske) skulle tro. Hvis man ser bort fra de lange lange hævetider, er det heller ikke særlig tidskrævende. Det skal dog planlægges lidt så man starter på dejen inden man løber tør for rugbrød.

Jeg leger stadig lidt med designet af bloggen, men sådan noget bliver man vel aldrig helt færdig med :)

God dag til alle

Opskrift til 2 stk. rugbrød:
Dag 1

350 g surdej
250 g hvedemel
750 g rugmel
8 dl vand
1½ spsk. salt

Dag 2
½ dl hvidtøl eller anden mørk øl (plejer jeg at udelade og istedet tilsætte ½ dl vand og en ekstra spsk. brun farin)
1 dl vand
1 spsk brun farin
450 g knækkede rugkerner

1. bagedag:
Bland rugmel og hvedemel og rør vandet i lidt ad gangen.
Rør saltet i sammen med surdejen.
Sæt dejen til hævning tildækket 1 døgn i stuetemperatur

2. bagedag:
Tag 350 g af dejen og gem til næste gang, der skal bages.
Rør øl, farin, vand og knækkede rugkerner i resten af den hævede dej.
Fordel dejen i to smurte forme.
Lad brødene efterhæve, lunt og tildækket i 6-8 timer.

Bagetid: 1½ time i en 175 grader forvarmet ovn (160 grader ved varmluft).
Tag brødene ud af formene, læg på dem på en rist og dæk dem med et rent viskestykke.
Vent med at skære dem til de er helt afkølede.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En tanke om “Rugbrødsbagning”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *