Krea søndag – Pallietkugler


Så er det tid til den sidste kreasøndag med jule-islæt for nu.
Pallietkuglerne er super nemme at lave. Det eneste man skal bruge er flamingokugler, korte knappenåle og pallieter og så giver det vist sig selv hvad man skal gøre

Glædelig 4. søndag i advent. Håber I er ved at være klar til jul derude :)

Krea søndag – DIY hjerte af papirstrimler

Glædelig 3. søndag i advent!
Min veninde gjorde mig opmærksom på, at man kan lave hjerter ud af papirstrimlerne, som jeg ellers kun har forbundet med at lave stjerner og kurve. De kan laves i en flad og en snoet udgave. Jeg tænker, at de flade er oplagte at bruge som til- og fra-kort, mens de snoede vil være søde hængende på træet eller andre steder.

Der skal bruges fire papirstrimler pr hjerte og en saks. Hvis min beskrivelse af fremgangsmåden er helt sort, er der også en beskrivelse her.

 1. Start med fire strimler papir, der er foldet
 2. Læg strimlerne så de låser hinanden (som hvis du var ved at starte på en papirstjerne)
 3. Træk strimlerne sammen, så de danner en firkant. Her vil du opdage, hvis du har lagt dem forkert og de ikke låser hinanden.
 4. De nederste strimler foldes begge to op over firkanten. (På billedet har jeg vendt hjertet om. Det er ikke nødvendigt.)
 5. Så foldes en af strimlerne fra venstre ind over firkanten
 6. Så foldes en af strimlerne fra oven ind over firkanten
 7. Begge strimler fra højre foldes ind over så de låser de øvrige strimler
 8. Hjertet vendes om og lægges så det danner et X
 9. Strimlen nederst til højre foldes ind over firkanten og låses samtidigt, som på billedet
 10. Strimlen nederst til venstre foldes ind over firkanten og låses samtidigt, som i punkt 9
 11. Hvis man vil have et fladt hjerte, kan man her klippe strimlerne så de danner en halvbue og det dermed bliver til et hjerte.
  Hvis man hellere vil have et snoet hjerte, skal man klippe lidt af strimlerne og folde strimlerne fra den højre del af firkanten ind i den venstre. Prøv dig frem og se, hvor det giver mening at klippe, i forhold til den snoning du ønsker.
 12. Hjertet vendes og pkt. 11 gentages for den anden side. Ovenfra skulle hjertet nu gerne ligne billedet herunder.

Jeg håber, I kan bruge mine små krea-projekter til noget :)

 

Krea søndag – DIY papirstjerne

Jeg har vist denne DIY på papirstjerner før. Det er vist ved at være 3 år siden, så den kan vist godt trænge til en genopfriskning. Jeg tror desuden, det er et af de mest læste indlæg i bloggens historie :)

Nå, men uden yderligere sludder-sladder kommer “opskriften” her

Man skal bruge 6 stk. kvadratisk papir. Jeg har bare brugt almindeligt hvid printerpapir og klippet det til i størrelsen. Derudover skal man bruge noget til at klistre. Jeg foretrækker dobbelt-klæbende tape, men lim, hæftemaskine eller andet kan også bruges.

 1. Fold alle kvadraterne.
 2. Fold dem endnu en gang.
 3. Ved den tykkeste fold, hvor papiret kun er foldet én gang klippes der tre-fire snit ind, der næsten går hele vejen igennem.
 4. Fold papirerne ud og glat folderne lidt.
 5. Nu skal hjørnerne sættes sammen parvis. Start ved de inderste og dan et lille “rør” ved at sætte hjørnerne sammen
 6. De næst-inderste hjørner sættes sammen på samme måde, bare til den anden side.
 7. Når alle hjørnerne er sat sammen parvis til skiftevis hver side, skulle resultatet gerne se ud som på billedet.
 8. For at gøre det nemmere at sætte stjernen sammen, plejer jeg at sætte delene til stjernen sammen først to og to. Jeg sætter delene sammen på midten og i toppen
 9. Til sidst sættes de tre dele sammen til stjernen ved at sætte delene sammen midt på delene. Det kan også være nødvendigt at sætte delene lidt sammen i midten af stjernen, men det har jeg ikke gjort på denne.

God 2. søndag i advent :)

Månedens læsning


Novembermåned har stået på en del bøger med et par fine perler i mellem. Læsningen har været i den lette kategori, herunder et par young adult bøger.


Fordelene ved at være en bænkevarmer
Den generte, introverte Charlie tager os med igennem det første år på high school, fortalt i brevform. Charlie er kikset, nørdet, social akavet og giver et ærligt indblik i sine tanker. Bogen handler om ikke at passe ind, om teenageårene, venskaber, ensomhed, sex, druk og fester. Ifølge bogens omslag skulle den være forbudt i undervisningen i en række stater i USA på grund af dens kontroversielle emner. Jeg synes nu ikke, at bogen er særlig kontroversiel, så forvent ikke at blive rystet eller chokeret. Alt i alt en fin bog med en historie, der desværre hurtigt bliver glemt igen.
Fordelene ved at være en bænkevarmer (org. titel: The perks of being a wallflower) af Stephen Chbosky, læst på dansk, udkommet i 2013 (org. udkommet i 1999) på Forlaget Ordenes By

Half Bad

Heksen Nathan er særlig. Han har en hvid heks som mor og en sort heks som far, og er dermed en halvkode – den eneste af sin slags. Hans mor har begået selvmord og hans far, som er den mest berygtede, magtfulde og ondeste sorte heks i verden, har han aldrig mødt. Nathan passer ikke ind, hverken i familien hos sin bedstemor og sine hvide halvsøskende, i skolen, hvor han ikke kan koncentrere sig og ikke kan følge med de andre, eller i de hvide hekses samfund, hvor de hvide hekse fanger og dræber sorte hekse. Da Nathan er halv sort, holder de hvide hekse øje med ham, fanger og torturerer ham. Bogen omhandler racerenhed og menneskesyn, og derudover Nathans overgang fra dreng til voksen og søgen efter sin identitet. Den føles af og til lidt langtrukken og slutter fladt, men som første bog i en trilogi, er der lagt op til mere spænding i de efterfølgende bøger. Den næste bog hedder Half Wild og er planlagt til at skulle udkomme i slutningen af marts 2015.
Half Bad – Halv kode af Sally Green, læst på dansk, udkommet i 2014 på Forlaget Carlson

Der bor Hollywoodstjerner på vejen
Bogen har Emily valgt som den første i sin virtuelle læseklub, se her og her. Det er Maria Gerhardts debutroman som i høj grad er en personlig beretning om mødet med brystkræft. Vi følger en fortælling om behandlingsforløbet på Riget og livet med sygdommen, samtidig med at vi hører fortællingen om kærligheden til en kvinde, som Maria måtte vente 15 år på at få, hvorefter kræften ramte. Den handler om 00’ernes festliv i København, om kærlighed, om prioriteter og tanker om livet. Den er fyldt med velbeskrevet stemningsbilleder, som ikke bare beskriver Marias liv, men en hel generation. (Og så er der endda også en fin lille hyldest til Kjeld Tolstrup og hans betydning for musikken og det københavnske natteliv)
Der bor Hollywoodstjerner på vejen af Maria Gerhardt, udkommet i 2014 på forlaget People’s Press

The hundred-year-old man who climbed out of the window and disappeared
Titlen siger næsten det hele. Allan Karlsson stikker på sin 100-års fødselsdag af fra plejehjemmet og sætter byen (og hele landet) på den anden ende. Det er en sjov og finurlig historie, der involverer en kuffert fuld af penge, mord, usandsynlige venskaber og dårligt politiarbejde. Samtidig bliver Allan Karlssons livshistorie fortalt, og det viser sig, at han har haft en finger med i spillet ved mange af de store begivenheder i det tyvende århundrede. Læs den, hvis du kan lide finurlige historier – eller bare læs den. Jeg glæder mig allerede til at genlæse den. Og så håber jeg at “The Girl Who Saved The King of Sweden”, som jeg lige har købt, er ligeså fin og finurlig
The hundred-year-old man who climed out of the window and disappeared (org. titel: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann) af Jonas Jonasson, læst på engelsk, udkommet i 2014 (org. udkommet i 2009) på forlaget Hesperus Nova

Yoko Tsuno – På jagt efter tiden
Andet samlebind på dansk med Yoko Tsuno hæfterne. I kan læse mere om første samlebind og mit forhold til historierne her. Denne gang er det historierne med tidsrejser, der er samlet. Jeg har endnu en gang slugt historierne og genlæst dem med stor fornøjelse. Særligt historien “Den sorte Død” er en af mine favoritter.
På jagt efter tiden (org. titel: Intégrale, tome 3: À la poursuite du temps) af Roger Leloup, udkommet i 2014 (org. udkommet i 2007) på forlaget Cobolt

Den trettende fortælling

Den trettende fortælling handler om Margaret Lea, som arbejder i sin fars antikvariat. En dag kommer der et blev til hende fra den store forfatter Vida Winter, som ellers har levet et hemmeligt, tilbagetrukket liv væk fra mediernes søgelys. Vida Winter vil have Margaret til at skrive hendes biografi. Margaret indser hurtigt at det bliver en udfordring at få forfatteren til at fortælle den sande historie og ikke bare endnu en opdigtet historie. De tidligere beskrivelser af Vida Winters liv, som Margaret har kunnet få fingre i, har nemlig alle været forskellige. Det viser sig, at Vida har en mystisk fortid, fyldt med spøgelser og mørke hemmeligheder. Bogen er spændende og velskrevet – den holdt mig fanget fra start til slut.
Den trettende fortælling (org. titel: The thirteenth tale) af Diane Setterfield, udkommet i 2007 (org. udkommet i 2006) på forlaget Aschehoug

 

Krea søndag – Hæklede julekugler

Så er det første søndag i advent, og julen er ved at være lige rundt om hjørnet. Adventssøndagene vil jeg bruge på at komme med inspiration til hjemmelavet julepynt, og her har i det første indlæg :)

De hæklede julekugler kræver ikke andet end en hæklenål (3 mm), garn og fastmasker (plus ind- og udtagning). De kan varieres i det uendelige med farver, striber og pynt som perler og palietter.  Den hæklede kugle på billedet er lavet i blåligt garn, som udgangspunkt og så er omgang 10 til 12 hæklet med hvidt garn. De øvrige grå/hvide kugler er strikket efter Arne og Carlos’s opskrift. Hvis man hellere vil strikke end hækle, så kan deres bog kan lånes på de fleste biblioteket, vil jeg tro.

Opskriften har jeg oversat til dansk nedenfor. Den kommer fra denne blog. Jeg håber, at jeg har fået det hele med, ellers må I endelig sige til :)

Hæklet julekugle opskrift:

Marker evt. starten på hver omgang med en farvet tråd

1. omg.: Start med en magisk ring og 12 fm (12)
2. omg.: *1 fm, 2 fm i næste m*, gentag 6 gange (18)
3. omg.: fm i alle m (18)
4. omg.: *2 fm, 2 fm i næste m*, gentag 6 gange (24)
5. omg.: *3 fm, 2 fm i næste m*, gentag 6 gange (30)
6. omg.: *4 fm, 2 fm i næste m*, gentag 6 gange (36)
7. omg.: *5 fm, 2 fm i næste m*, gentag 6 gange (42)
8. omg.: fm i alle m (42)
9. omg.: fm i alle m (42)
10. omg.: *6 fm, 2 fm i næste m*, gentag 6 gange (48)
11. omg.: fm i alle m (48)
12. omg.: *6 fm, 2 fm sm (indtagning)*, gentag 6 gange (42)
13. omg.: fm i alle m (42)
14. omg.: fm i alle m (42)
15. omg.: *5 fm, 2 fm sm*, gentag 6 gange (36)
16. omg.: *4 fm, 2 fm sm*, gentag 6 gange (30)
17. omg.: *3 fm, 2 fm sm*, gentag 6 gange (24)
18. omg.: *2 fm, 2 fm sm*, gentag 6 gange (18)
19. omg.: fm i alle m (18)
20. omg. *1fm, 2 fm sm*, gentag 6 gange (12)
Fyld kuglen
Klip garnet over og træk tråden gennem alle 12 masker og stram til
Hæft ende

Tur i skoven

For 14 dages tid siden, i starten af november, udnyttede vi de små glimt af blå himmel til at gå en tur i skoven og sparke til bladene.

At gå en lang tur, få friske kinder og komme hjem til en varm kop te eller kakao er en af mine yndlings efterårsbeskæftigelser

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...