The Other Woman

Billeder fra kino.dk

For et par uger siden var jeg i biografen og se The Other Woman med en veninde, hvilket er en perfekt tøsefilm efter mit hoved.

The Other Woman handler om Carly (Cameron Diaz), der dater Mark (Nikolaj Coster-Waldau), som godt kunne være manden i hendes liv – altså lige indtil hun møder Marks kone. Herfra tager historien fart. Det er ikke en overraskende historie, faktisk ved man godt hvad der skal ske fra man sætter sig i sædet til man rejser sig igen. Men vi grinede og krummede tæer og vi forsvandt væk fra virkeligheden og ind i biografens mørke i et par timer. Det er ikke en film som efterlader de store tanker hos en og næste dag har man næsten glemt den, men det skal heller ikke være formålet med at se den. Hvis I har lyst til at slå hjernen fra et par timer og få jer et par billige grin, vil jeg anbefale jeg at tage en tur i biografen.

Se trailer herunder.

Når vinden rejser sig

“Når vinden rejser sig, må vi prøve at leve”


Billeder fra kino.dk

Jeg er ret vild med Hayao Miyazaki og hans finurlige animerede univers (se bare her). Da jeg læste, at der kom en ny film fra hans hånd, og det eftersigende skulle være den sidste, måtte vi selvfølgelig se den. Påskesøndag inviterede manden min på date (efter kraftig opfordring fra min side af) med frokost og film. Mine lange baby-giraf ben var ikke forberedt på sådan at være ude i fri dressur, så efter et styrt og flere lige-ved-og-næsten-styrt (havde åbenbart glemt alle motoriske evner derhjemme), indtog vi frokosten i solen ved Gammel Strand sammen med en stor potion D-vitamin. Derefter gik turen ind i mørket til en hel anden verden.
Når vinden rejser sig er en fortælling om den unge nærsynede Jirô, der drømmer om at blive pilot, men som på grund af sit syn i stedet bliver flyingeniør og ansat på Mitsubishis flyfabrikker. Det er en film om kærlighed og om at gøre drømme til virkelighed. Men det er også en film i skyggen af krig, da den foregår i Japan mellem 1. og 2. verdenskrig, uden dog at være historisk stringent.
I forhold til de andre af hans film, som jeg har set, er Når vinden rejser sig en voksenfilm med budskaber, som jeg tror vil fare hen over hovedet på de fleste børn. Selv om filmen var lang tid om at komme i gang for mig, er det en film, der er blevet hos mig selv længe efter. Mit hoved var fyldt med tanker, da jeg gik fra biografen og jeg kunne godt tænke mig at se den igen – det føles nemlig ikke som om jeg har fået det hele med endnu.

Se traileren nedenfor og skynd jer at fang den i biografen !

De Urørlige

(Alle billeder er fra nettet)

Jeg er vild med filmen De Urørlige. Jeg så den første gang på vej til Australien i november. Min kæreste opdagede at den stadig gik i biografen, så i onsdags så jeg den igen. Det er en hjertevarm film om livet, om usandsynlige venskaber og om hvordan medlidenhed ikke altid er det, der er behov for. Den kører stadig i nogle biografer, ellers fang den på dvd når den udkommer.

God weekend til alle derude :)

Kør til du dør

(Billede fra cyberspace)

Her til eftermiddag var vi inde og se Moonrider – en dokumentar om Rasmus Quaades vej til U23 VM i enkeltstart på hjemmebane. Filmen handler ikke (så meget) om cykling og cykeløb, men derimod om mental og fysisk vilje. Den viser, hvor langt man kan (og skal) gå for at nå sit mål og give sig 120 % – til kanten af det ekstreme  – samt hvor meget rygrad og selvdisciplin det kræver. Jeg synes, den var meget inspirerende og kan varmt anbefale den – til alle, ikke kun cykelinteresserede :)
Se trailer herunder:

Lej en familie

Billede fra cyberspace

I torsdags var vi inde og se “Lej en Familie a/s”. Det er en dansk dokumentarfilm, hvor man følger en japansk mand, Hr. Ryuichi, der har et firma i Japan, der lejer stand ins ud til forskellige begivenheder – det kan være en far, en onkel, en chef eller hvad man lige står og mangler.

Filmen giver et meget godt indblik i japansk kultur – en kultur der ligger langt fra vores egen – især i forhold til at opretholde facade ud ad til og ikke tabe ansigt. Når man ser filmen med vores vestlige briller, synes det absurt, at det er pinligt for gifte par at gå hånd-i-hånd på gaden og at det er nødvendigt at leje en ny ægtemand for at få en konstruktiv samtale med eksmanden om børnenes opsparinger. Det synes også absurt, at Hr. Ryuichi’s kone ikke aner hvad hendes mand egentlig beskæftiger sig med og hvor pengene til husholdningen kommer fra. Der er også en dame, der lejer 32 personer til at spille hendes familie ved hendes bryllup, fordi hun enten ikke mener at hendes egen er god nok i forhold til svigerfamilien eller de har slået hånden af hende. Jeg er ikke sikker på, man vil kunne slippe afsted med det herhjemme – jeg tror hurtigt at folk ville begynde at undre sig og stille spørgsmål, især når to af gæsterne hverken kan huske deres eget (falske) navn eller hvordan de er i familie med bruden.

Filmens tema er interessant og traileren fangede virkelig min interesse. Man kunne sagtens få en lang snak om etikken i “familieudlejningen”, men filmen når aldrig det stik dybere, den bliver ved med at kredse på det meget beskrivende niveau uden nogen synderlig refleksion. Det, blandet sammen med forholdsvis lange scener, hvor der ikke er nogen handling, gør filmen en anelse langtrukken. Da vi var inde og se den, var vi kun fire i biografsalen i alt og de to andre faldt i søvn – det taler lidt for sig selv.

Den kører stadig i biografen få udvalgte steder, så du kan nå og se den endnu. Kan være du har et helt anden syn på filmen end jeg har :)
Se trailer herunder

Slottet i himlen

(Billederne er fra rundt omkring i cyberspace)

I mandags var vi inde i Grand og se Laputa: Slottet i himlen. Er stor fan af Hayao Miyazaki’s tegnefilm, og synes det er fantastisk at få lov til at se dem på det store lærred og så endda med original tale og danske undertekster. Selv om det efterhånden er en gammel film (lige så gammel som jeg), vil jeg stadig opfordre alle til at se den (og hans andre film). Den har begrænset spilleperiode og ved ikke om den allerede er taget af plakaten igen i Grand, men ellers så fang den på DVD.

I kan læse anmeldelser af filmen her og her

Og her er en trailer for filmen – godt nok med engelsk tale, men det var det bedste jeg kunne finde :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...